ZONA CAFETERA – LE REGION DU CAFE

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THIS 50 YEAR OLD VW COMBI IS OWNED BY A YOUNG FRENCH COUPLE TRAVELLING SOUTH AMERICA..  THEY HAVE TRAVELLED MANY OF THE ROUGH ROADS AND INCREDIBLY THEY HAVE NOT SUFFERED FROM A SINGLE PUNCTURES OR MECHANICAL BREAKDOWN.  NOUS RENCONTRONS CEDRIC ET VIRGINIE AVEC LEUR COMBI DE 50 ANS.  ILS ONT PARCOURRUS  LES MEMES ROUTES DEFONCEES QUE NOUS , SANS CREVAISONS ET SANS DEFAILLANCE MECANIQUE., IL FONT MIEUX QUE NOUS!!NOUS SOMMES BLUFFES ET ADMIRATIFS. 
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THE MAIN STREET OF SALENTO, WHERE THE BUILDINGS ARE ALL BRIGHTLY PAINTED. SALENTO, JOLIE VILLE TOUISTIQUE. LES BATIMENTS COLONIAUX SONT PEINTS DE TOUTES LES COULEURS, COMME DANS TOUS LES VILLAGES DE LA REGION DU CAFE.  L’ARCHITECTURE DES MAISONS DE VILLE ET DE CELLES DE LA CAMPAGNE  EST UNIQUE A LA REGION.
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SALENTO’S TAXI RANK.  EVERYTHING FROM A WILLY’S JEEP TO A LAND ROVER.  LES TAXIS DE SALENTO…..DE LA JEEP WILLY AU LAND ROVER.  LES ROUTES SONT TRES PENTUES ET EN MAUVAIS ETAT.  CES TAXIS TRANSPORTENT MARCHANDISES, BESTIAUX ET LOCAUX.(jusqu’a 16 personnes! )
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WALKING THE COCORA VALLEY.  RANDO DANS LA VALLEE DE COCORA.
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CHRISTINE PICKING COFFEE BEANS AT HACIENDA GUAYABAL. THIS FAMILY BUSINESS PRODUCES 200 TONNES A YEAR OF COFFEE ON THEIR 80 HECTARE ESTATE. HACIENDA GUAYABAL, 80 HECTARES DE CAFEIERS, 200 TONNES DE  GRAINS SECHES ANNUELS. UNE AFFAIRE DE FAMILLE, NOUS SOMMES RECUS  TRES  AIMABLEMENT PAR LA MAMA, LE FILS ET LA FILLE. 
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HACIENDA GUAYABAL: AT THE END OF THE DAY THE PICKED COFFEE IS TIPPED INTO THIS BIN, WHERE IT DROPS THROUGH TO A RIDDLE WHICH REMOVES THE OUTER HUSK. THE COFFEE HERE IS ARABICA AND IS HAND-PICKED THROUGHOUT THE YEAR, THOUGH THE MAIN HARVESTS ARE DECEMBER AND MAY – NOUS ASSISTONS EN FIN DE JOURNEE AU PESAGE DES SACS DE GRAINS ARABICA  DE CHACUN DES RECOLTANTS.  LE TRAVAIL EST FAIT A LA MAIN, AU CONTRAIRE DU BRESIL OU LA RECOLTE EST MECANISEE.  SALAIRE: 20 CENTIMES DE DOLLARS LE KILO RECOLTE. JOURNALIERE:ENTRE  70 ET 120  KILOS.  J’AJOUTE MA MAIGRE CONTRIBUTION.  LES GRAINS SONT MECANIQUEMENT NETTOYES DE LEUR PEAU EXTERIEURE, LES GRAINES SONT LAVEES  PUIS SECHEES.
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THE VILLAGE OF FILANDIA: IT’S A DOGS LIFE! AU VILLAGE DE FILANDIA.
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FINCA ENTRE MONTANAS: CHRISTINE DISCUSSING WITH PABLO THE INTRICACIES OF COFFEE GROWING. WE STAYED THE NIGHT AT THEIR FINCA, WHICH IS AT 2000 METRES ALTITUDE. THEY HAVE A SMALL NUMBER OF MILKING COWS AND BANANA PRODUCTION. AU VILLAGE DE SALAMINA, NOUS RENCONTRONS UN PROPRIETAIRE DE FINCA.  AUTRE NUITE ET VISITE,  CELLE CI EST PLUS PETITE ET ENCORE PLUS ARTISANALE. 
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FINCA LA NOHELIA: AFTER THE HUSKS HAVE BEEN STRIPPED FROM THE BEAN THEY ARE LEFT TO DRY IN THE SUN FOR ABOUT 24 HOURS. THEY SELL THE RAW BEAN FOR 6000 PESOS A KILO (ABOUT 3 US DOLLARS). IF THEY ROAST THE BEANS THEMSELVES AND PACKAGE THEM THEY CAN ACHIEVE 14000 PESOS A KILO (ABOUT 7 DOLLARS). AT NOHELIA THEY GROW ORANGES, BANANAS, LEMONS, MANGO AND PAPAYA AND YUCCA.  FINCA LA NOHELIA, AU VILLAGE DE JERICO.  NOUS TOMBONS DESSUS EN CHERCHANT UN BIVOUAC POUR LA NUIT.  PAS DE PLACE POUR S’Y GARER, ON NOUS LOGE SUR LE TERRAIN DE FOOT COMMUNAUTAIRE  EN FACE OU NOUS RESTERONS 2 JOURS.  NOUS RENCONTRONS LES VOISINS ET PASSONS BAUCOUP DE TEMPS A DISCUTER ET A LEUR RENDRE VISITE.  ICI, PETITE PROPRIETE, LES GRAINS SECHENT AU SOLEIL.  CHOSE RARE POUR UNE SI PETITE  FINCA, DON JON VEND LE PRODUIT FINI, NOUS ACHETONS DONC LE ENIEME PAQUET  DE CAFE.  ON NE SAIT PLUS OU LES STOCKER! EN VISITANT LA FERME, NOUS CEUILLONS ORANGES, CITRONS, PAPAYES ET BANANES. 
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THE OWNER OF FINCA NOHELIA PICKING COFFEE. THEY PICK ANYWHERE BETWEEN 50 AND 100 KILOS A DAY.  LE PADRE DE LA FNCA NOHELIA……IL EST CAPABLE DE RECOLTER 120 KILOS EN UNE JOURNEE.  
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AT A BAR IN SALAMINA WE HAVE HUEVOS AL VAPOR. TWO EGGS GO INTO A COFFEE CUP, A  BIG KNOB OF BUTTER, SALT,  AND THEN IT’S PLACED UNDER THE COFFEE MACHINE’S STEAMER…AND, HEY PRESTO! SCRAMBLED EGGS COLOMBIA STYLE – DANS UN BAR DE SALAMINA, PETIT DEJEUNER DE COW-BOY: LA MACHINE A CAFE SERT AUSSI A FAIRE DES OEUFS BROUILLES: 2 OEUFS DANS UNE TASSE, DU SEL, UN GROS MORCEAU DE BEURRE, LA BUSE  DE VAPEUR QUI SERT A FAIRE LE CAPUCCINO TREMPE DEDANS ET PRESTO, “OEUFS BROUILLES A LA VAPEUR”.  CA MARCHE, VOUS POUVEZ ESSAYER!  SERVI AVEC LE PAIN COLOMBIEN, UNE GALETTE DE MAIZ (AREPA), ET…….UNE TASSE DE CAFE. (PS: JE ME DECHARGE DE LA RESPONSABILITE DES DEGATS DANS VOTRE CUISINE)  
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FINCA NOHELIA. THE COLOMBIANS TAKE GREAT CARE IN THE PRESENTATION OF THEIR HOUSES AND GARDENS. THE DIFFERENCE WITH THE OTHER COUNTRIES WE HAVE VISITED IS STARK. LES COLOMBIENS  ONT LA MAIN VERTE.  LA PLUS HUMBLE MASURE EST COUVERTE DE FLEURS.
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ORCHIDS: COLOMBIA’S NATIONAL SYMBOL. C’EST LA SAISON DES ORCHIDEES.
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SUNSET OVER THE COFFEE FIELDS. IT’S DIFFICULT TO CAPTURE  WITH THE CAMERA THE STUNNING LANDSCAPE OF THIS COUNTRY. WELL THAT’S BECAUSE WE ARE NOT GOOD PHOTOGRAPHERS! FIN DE JOURNEE DANS LES CHAMPS DE  CAFE.  NOUS N’ARRIVONS PAS A CAPTURER LA BEAUTE DES PAYSAGES.  MON IDEE DE PARADIS TERRESTRE.
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One thought on “ZONA CAFETERA – LE REGION DU CAFE

  1. We are enjoying your wonderful photos whilst drinking a COFFEE ithink it must have come from where you are currently.We send our love and best triavels M & D

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